Flitsbezorger Getir boekt recordverlies van bijna 1,1 miljard euro

De Turkse flitsbezorger Getir boekte in 2022 een verlies van bijna 1,1 miljard euro, ongeveer twee keer zoveel als het jaar ervoor, aldus het FD. Begin dit jaar kondigde Getir zijn vertrek aan uit Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Nu richt het bedrijf zich enkel nog op Turkije.

Flitsbezorger Getir boekt recordverlies van bijna 1,1 miljard euro

De forse verliezen speelden een grote rol in deze beslissing, blijkt uit de jaarrekening van de Nederlandse entiteit waartoe diverse dochterbedrijven behoren. Getir wilde in 2023 en 2024 zijn financiën op orde brengen door zoveel mogelijk geld in kas te houden. Dit kwam voort uit de economische onzekerheid en de hoge inflatie. Investeerders waren terughoudender geworden om geld te steken in bedrijven die verliezen draaien. 

De Duitse flitsbezorger Gorillas, die eerder door Getir werd overgenomen, boekte in 2022 een verlies van 537 miljoen euro bij een omzet van 360 miljoen euro, meldt het FD.

Na Getir’s vertrek uit Nederland blijft alleen het Duitse bedrijf Flink actief. Flink wist onlangs nog 135 miljoen euro op te halen en is volop aan het uitbreiden. Terwijl Getir zich terugtrekt, lijkt Flink zijn positie in Nederland verder te versterken. Het geeft nog maar eens aan dat bezorging op de laatste kilometer moeilijk rendabel te krijgen is.

Meer transport & logistiek nieuws: