Kruidvat zet stap in elektrisch vervoer naar haar winkels

Kruidvat moeder AS Watson en Cornelissen Transport hebben hun eerste elektrische truck in gebruik genomen voor de distributie naar Kruidvat-winkels. De truck werd ingezet voor een rit naar Rotterdam en is een belangrijke stap in het verduurzamen van de supply chain, aldus een woordvoerder van Kruidvat.

Kruidvat zet stap in elektrisch vervoer naar haar winkels

Daarbij wordt benadrukt dat CO2-reductie cruciaal is, en dat het verduurzamen van transport hieraan bijdraagt. Cornelissen Transport speelt een voortrekkersrol in elektrificatie en helpt AS Watson strategische keuzes te maken. De directeur van Cornelissen Groep, wijst op het belang van samenwerking in de energietransitie.

Met de nieuwe elektrische truck zet Cornelissen een stap richting 100% uitstootvrije winkeldistributie. Naast emissievrij rijden omvat dit ook het efficiënt plannen van ritten en laadbeurten.

De truck heeft een batterijcapaciteit van 540 kWh en een actieradius van 300 kilometer, met de mogelijkheid om tijdens pauzes in 30 minuten 100 kilometer bij te laden. ’s Nachts kan de batterij volledig worden opgeladen, waardoor de truck dagelijks tot 400 kilometer kan rijden zonder grote aanpassingen in de logistiek.