De nieuwe Michelin sterren zijn bekend

Elk jaar opnieuw is het een spannende gebeurtenis voor Nederlandse restaurateurs. Dit jaar was het niet anders, tijdens de uitreiking van de Michelin sterren tijdens de Horeca Vakbeurs in het Mecc in Maastricht. Zo bleek dat dit jaar maar liefst 122 restaurants zijn bekroond met één, twee of drie MICHELIN-sterren. Een indrukwekkende verzameling culinaire parels!

De nieuwe Michelin sterren zijn bekend

Volgens Michelin Nederland blijft de culinaire wereld continu in beweging, en dat geldt zeker voor Nederland. Terroir en lokale ingrediënten zijn allang ingeburgerd, maar worden nu met nog meer diepgang verkend.

Er is steeds meer aandacht voor vakmanschap en de mensen die het eten creëren. Zowel op het bord als in het glas, waar bijvoorbeeld de opkomst van non-alcoholische dranken, zoals Neder's fantastische kombucha’s, opvallend is.

Om de levendige smaken van de wereld naar de Nederlandse keuken te halen, telen tuinders en leveranciers nu ook exotische producten op Nederlandse bodem. Zo wordt ‘internationaal’ steeds vaker lokaal. Jonge chefs omarmen ook weer de klassieke menukaarten. Het valt Michelin ook op dat vooral in steden als Amsterdam de comeback van ruime menu’s zichtbaar wordt. Chefs willen hun gasten verwennen en grijpen elke kans om terug te keren naar hun culinaire roots. Dit maakt de Nederlandse culinaire scène boeiend en vol nieuwe avonturen!

 

Sterrenzaken ‘in de buurt’?

Tribeca in Heeze **

De Nieuwe Winkel in Nijmegen **

De Lindehof in Nuenen **

De Treeswijkhoeve in Waalre **

Noble Kitchen in Cromvoirt *

Wiesen in Eindhoven *

Zarzo in Eindhoven *

Sense in Den Bosch *

Pikaar in Hilvarenbeek *

Flicka in Kerkdriel *

Alma in Oisterwijk *

Versaen in Ravenstein *

Odille in Sint-Oedenrode *

Eden in Valkenswaard *