Bouwend Nederland start campagne “Samenwerken met zzp'ers in 2025? Begin nu!”

In de eerste week van oktober trapte Bouwend Nederland af met een frisse campagne voor haar leden. Het doel? Leden aanmoedigen om nu alvast in gesprek te gaan met de zzp'ers waarmee ze samenwerken, zodat ze goed voorbereid 2025 ingaan. Vanaf dat jaar worden de controles op samenwerking met zzp'ers namelijk flink aangescherpt door de belastingdienst. Met zo’n 230.000 zzp'ers actief in de bouw en infra is dat geen klein onderwerp!

Bouwend Nederland start campagne “Samenwerken met zzp'ers in 2025? Begin nu!”

Een beleidsadviseur bij Bouwend Nederland licht het als volgt toe: “We willen onze leden inspireren om niet te wachten, maar juist nu te investeren in een goed gesprek met hun zzp'ers. We bieden allerlei hulpmiddelen aan, zodat ze goed voorbereid zijn.” Op de nieuwe campagnepagina kunnen leden terecht voor een handige toolkit, inclusief een video, een lijst met veelgestelde vragen en een modelovereenkomst. Deze campagne richt zich specifiek op de bouw en infra en sluit mooi aan op de landelijke campagne die de rijksoverheid onlangs lanceerde. De campagne loopt tot de zomer van 2025 en is ontwikkeld samen met een klankbordgroep, waarin diverse leden hun input hebben geleverd. Tijd om het gesprek te starten en klaar te zijn voor de toekomst!

Goed om te weten!

Op 25 november organiseert OOvB adviseurs en accountants een ondernemersessie over de juridische aspecten van samenwerken met ZZP’ers. Je kunt je nog aanmelden voor deze avond door te bellen of mailen met je vaste aanspreekpunt.